Even voorstellen....

even voorstellen.....

Natuurfotografie is al vele jaren mijn grote hobby. En eigenlijk elk jaar met meer energie en plezier. Het liefst fotografeer ik vogels. Vanwege de vele soorten maar ook omdat er van een vogel zoveel verschillende foto's te maken zijn en zoveel gedrag is vast te leggen.

Mijn hobby mag nooit ten koste gaan van het welzijn van mijn onderwerpen. Ik fotografeer vrijwel geen vogels op het nest of op hun weg van of naar het nest. Ook ben ik geen voorstander van het "voor de voet" fotograferen. Het verontrust de beesten en levert meestal alleen foto's op van vogels die niet op hun gemak zijn. Het liefst gebruik ik schuilhutten waarbij ik de vogels naar mij toe laat komen. In Noord-Holland heb ik drie schuilhutten waarvan er één, op Marken, te huur is (www.photohide-marken.nl).

Ik fotografeer met Nikon. Tegenwoordig gebruik ik D7100 camera's. Ik vind het camera's met een goede prijs-kwaliteit verhouding die uitstekende resultaten opleveren. Mijn belangrijkste lenzen zijn de 2.8/70-200 mm en de 2.8/300 VR2. De 300 gebruik ik met de nieuwste twee maal converter van Nikon. Deze combinatie levert goede kwaliteit en is ook handzaam mee te nemen in vliegtuigen.